11 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

Представят варианти за финансиране на индустриални зони и паркове

Министерството на иновациите и растежа организира Национална среща „Индустриалните зони – растеж за общините и регионите“ на 10 април (понеделник) 2023 г. от 14:00 ч. в София Тех Парк. Министър Александър Пулев покани на форума всички областни управители и кметове на общини в България. Събитието е във връзка с предстоящото кандидатстване по една от най-важните процедури от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) – за развитие на индустриалните зони и паркове (Програма за публична подкрепа за развитието на индустриалните райони, паркове и подобни територии и за привличане на инвестиции (“AttractInvestBG“). Бюджетът е 212 млн. лв., предвидени по четири направления – довеждаща инфраструктура, вътрешна за зоната инфраструктура, сгради за научно-изследователска дейност и изграждане на екоинфраструктура като например зарядни станции за електромобили.
На срещата експерти от различни структури в системата на Министерството ще запознаят местната власт с възможностите да се подкрепят регионите и общините по предстоящите програми и процедури. Ще присъстват вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, представители на Фонда на фондовете, Българската банка за развитие, Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ЕФК), Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, Дирекция „Инструменти за икономически растеж“ и Българската агенция за инвестиции.
„Искам да Ви уверя, че след мобилните приемни, които проведох с екипа ми във всички региони на страната, организираме и тази среща в знак на волята ни да подкрепим местната власт и регионите и заради убеждението ни, че парите по Плана за възстановяване трябва да стигнат до всяко кътче на страната“, пише министър Александър Пулев в писмото си до кметовете и областните управители.

Related Articles

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ