12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Надграждат системата за видеонаблюдение в Русе

55 нови камери са монтирани в Парка на Възрожденците

Нова модерна техника за видеонаблюдение е монтирана в Парка на Възрожденците в Русе, като денонощният контрол на района е подсигурен с допълнителни 16 камери от най-висок клас. Част от детските площадки на територията на града също са оборудвани със записващи устройства.

Подменени са и 25 остарели камери по ул. „Александровска“ в района от пл. „Хан Кубрат“ (Цигуларчето) до Регионалния исторически музей. Техника за видеонаблюдение е поставена и в детските градини в с. Басарбово и в кв. Долапите.

Видеоустройствата са с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при пълна тъмнина, което ще повиши капацитета на системата за денонощен видеоконтрол относно опазването на обекти и обществения ред и сигурност.

Системата за видеонаблюдение разполага вече с над 1150 камери, поставени на ключови обществени места, детски и спортни площадки, училища и главни пътни участъци.

Related Articles

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ