12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Жителите на Пловдив и областта ще чуят сирени

В 11,00 часа днес – 17 ноември Пловдив и областта ще бъдат огласени от сирени. Ще се тества част от система за ранно предупреждение и оповестяване на населението, съобщиха от МВР.

Сиренната система в момента се надгражда и към нея се включват нови общински центрове. Целта на проверката е тестване на техническото й състояние, повишаване уменията за излъчване на информация на живо, а също така създаване култура за разпознаване на сигналите и у населението.

Също в петък , но от 11.30 часа жителите на Русе и областта също ще чуят сирените за ранно предупреждение.

Междувременно в различни региони продължават да текат тестове и на системата BG-ALERT. При нея потребителите на всички мобилни оператори получават съобщение – тест, с предупреждения за опасни събития. На 29 октомври ще е финалният тест за потребителите на мобилни услуги в цяла България.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ