19 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

Младежки международен център заработи в ж.к. „Меден рудник“ в Бургас

Международен младежки център отвори врати в бургаския квартал „Меден рудник“. Сградата е на три нива и застроена площ от 1 153 кв. м и паркинг. На първия етаж има амфитеатрално фоайе, което може да се ползва като споделено пространство за научни и образователни проекти. Там има още изложбена част, кафене и мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места със сцена за провеждане на събития и форуми.

Второто ниво на сградата е с конферентна зала и смарт офиси, а третото е предвидено за временно настаняване на гостуващи екипи от други градове и държави. Легловата база е за 35 човека. Обособената просторна тераса също е зона за провеждане на занимания на открито.

Младежкият международен център се реализира по проект, финансиран по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Related Articles

На мястото на бившия Мавзолей в София – временна арт инсталация

В зоната ще се организират тематични публични събития Инсталацията на художника Красимир Терзиев „Между миналото, което е на път да се случи, и бъдещето,...

Инвестират близо 16 млн. лв. за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ