22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Министър Шишков: С изменението на ЗУТ настойчиво предлагаме законност

„Трябва да решим дали търсим законност или замитане. Това, което настойчиво предлагаме, е законност. Т.е. по законов ред да направим така, че да запазим изградените инфраструктурни обекти, но по законов ред, а не да забравим какво се е случило с тях.“ Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков на брифинг след днешното заседание на Министерския съвет. На него беше разгледано предложеното изменение на Закона за устройство на територията, с което се предлага търпимост за изградени в отклонение на нормите инфраструктурни обекти.

Министърът напомни, че за втори път се предлага промяна в закона с цел придобиване на търпимост за констатираните незаконни строителства във връзка с ремонта на пътища, част от магистрала „Хемус“ и язовирите.

Арх. Шишков подчерта, че не става въпрос за строителна амнистия за тези или сходни обекти. И обясни, че ако Народното събрание одобри този или подобен текст на Закона за устройство на територията, те ще бъдат изследвани, ще бъдат създавани строителни книжа и документи, за да има сигурност, че отговарят на нормите и на подробните устройствени планове.

Related Articles

Започва строителството на граничен пункт „Струмяни-Берово“

Реалното изпълнение на проекта за строителство на граничния пункт „Струмяни-Берово“ между България и Република Северна Македония е вече в ход. Инвестицията е на стойност...

Ямбол реализира 3 важни за града проекта

Община Ямбол получи държавно финансиране, което ще бъде насочено към реализацията на три важни проекта за града. Кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ