17 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Културният център към Видинската синагога посреща първите туристи

Успешно приключи реставрацията на синагогата във Видин и обособяването на културен център „Жул Паскин“ към нея. Проекът е реализиран с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ и инвестиционен кредит, сключен с „Регионален фонд за градско развитие” АД и „Банка ДСК” АД. Общата стойност на проекта е 10 086 374,54 лв.

Извършени са строително-монтажни и консервационно-реставрационни работи за основната сграда на Синагогата и прилежащото пространство. Изградена е обслужваща сграда, в която се помещава информационен център и кафене. Обектът е въведен в експлоатация след съгласуване с Министерството на културата и Националния институт за недвижимо културно наследство.

Вече е създаден уебсайт, изработени са информационни материали и стартира рекламна кампания за пускането в експлоатация на туристическия обект.

Снимка: Община Види

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ