11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Велико Търново: Болницата възстановява хеликоптерната си площадка

Болница “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново възстановява хеликоптерната си площадка. Съоръжението се очаква да е готово до края на февруари догодина, информира БНР. Министерството на здравеопазването отпуска за целта 120 хиляди лева . Хеликоптерната площадка на областната болница е функционирала ефективно до началото на 90-те години на миналия век.

Извършва се вече проектиране, предстоят строителни дейности в началото на 2024-а година.

“Може да стане много бързо, защото ще бъде рехабилитация. Нашата площадка има масивен фундамент. Тя трябва да бъде приведена в европейските изисквания. Ще бъде сертифицирана като вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух”, уточни д-р Даниел Илиев от здравното заведение.

Летателната площадка е 40 на 40 метра. Във Великотърновската болница медицински хеликоптер няма да домува, затова няма да се стори хангар.

Related Articles

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ