23 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Крайбрежната алея „Яворов“ в Поморие с нов облик

Крайбрежната алея „Яворов“ в Поморие ще бъде с нова визия. Дейностите по благоустрояване започнаха и се изпълняват със средства по Програмата за морско дело и рибарство.

Участъкът е разделен на четири сектора, което позволява поетапно изпълнение. Компрометираната настилка от пясъчни плочи ще бъде подменена, като се оформи частично с гладък щампован бетон и ивица с щампа на павирана настилка. Централната декорация ще създаде динамика в общия изглед на алеята, смятат от Общината. Старото осветление ще бъде подменено с нови двустранни тела, които ще осветяват цялата ширина на алеята. Теренът ще бъде подравнен и презатревен, ще бъдат обособени места за разходка и отдих с обща площ 4 260 кв. м.

В сектор I ще бъдат изградени две пътеки, които ще свързват тротоара от страна на улицата с алеята, като минават през тревната площ. Пътеките ще бъдат изградени без бордюри за по-красив изглед. Към тревата ще се поставят защитни лайстни, които няма да позволяват прорастването на трева към бетона.

В сектор II се предвижда изграждането на площадка от бетон, на която ще се поставят съществуващите вече скулптури. Така оформено, мястото ще позволи събиране на малки групи хора за обществени прояви на брега на морето.

В сектор III не се предвижда нова настилка, тъй като има вече такава. Поставянето на лампите в сектора ще стане върху борда откъм тревната площ, за да не се наруши целостта на вече готовото бетоново покритие. Осветителните тела в този сектор ще са едностранни.

В сектор IV ще се подновява настилката чрез заливане на бетон и щамповане. Срокът за цялостно изпълнение на заданието е до края на годината.

Снимки: Община Поморие

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ