19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Конгрес на Build Europe проведоха в София

Конгрес на Асоциацията на европейските предприемачи и строители на жилища – Build Europe се състоя в София. Камарата на строителите в България и „Главболгарстрой Холдинг“ АД бяха домакини на форума.

На него за нов президент на Build Europe беше избран Андреас Ибел от BFW, (Bundesverband Freier Immobilien- und Wohnungsunternehmen e.V.) Германската асоциация на независимите компании за недвижими имоти и жилища. Той ще встъпи в длъжност на 31 юли 2023 г., наследявайки на поста настоящия президент Марк Пиджън от Федерацията на строителните предприемачи на Франция (Fédération des Promoteurs Immobiliers de France).

В София делегатите обсъдиха проблемите, през които индустрията преминава след Ковид пандемията, повишената инфлация и войната в Украйна. В България браншът също има своите проблеми. Въпреки това в тези трудни времена жилищното строителство запази възходящия си тренд и бе един от стълбовете за отрасъла, коментираха домакините на конгреса.

За 2022 г. в България се отчита ръст от 35 на сто на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ