21 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Комплекс „Светът на траките“ край Казанлък очаква туристи

Строителните дейности по атракциона приключиха

Приключиха строителните дейности по туристическия атракцион „Светът на траките“, който е замислен като портал към културно-историческите забележителности в Долината на тракийските царе. Проектът край Казанлък се осъществява от Общината по програма “Региони в растеж”, а целта му е да се подобри достъпът до историческите артефакти в района, уточняват от администрацията в града.

Сред дейностите са възстановяване и опазване на паметника на културата Тракийска гробница и култов комплекс „Оструша” и изграждане на велоалея от гр. Крън до гр. Шипка. В центъра на концепцията е изграждането на туристически комплекс, който да е портал към цялата долина и да обединява потенциала на всички тракийски гробници.

Комплексът ще представи богатото културно наследство и ще предлага места за настаняване, а в центъра му е изграден автентичен макет на древния град Севтополис.

Снимки: Община Казанлък

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ