15 C
Пловдив
вторник, май 21, 2024

Комисията по архитектура на СОС прие Eтични правила за реклама в София

Комисията по архитектура към СОС одобри и допълни предложените от асоциациите за външна реклама Eтични правила при поставянето на билбордове в София.

Според записаните текстове, всяка визуална комуникация с цел реклама трябва да бъде изготвена с чувство на отговорност към обществото, както и да не злоупотребява с доверието на гражданите.

В съдържанието на рекламните съоръжения не трябва:

– да има никакви твърдения или визуализации, които да посочват неверни твърдения или изопачаване на факти;

– да оправдава и насърчава действия, които нарушават закона, кодексите на саморегулация или общоприетите стандарти за отговорно поведение спрямо околната среда.

По време на разглеждането на правилата в Комисията по архитектура шефът на Градския парламент поиска да се допълни изрично ограничение на рекламата на продукти, наподобяващи наркотични вещества, особено в близост до учебни заведения.

Правилата се отнасят до всички оператори на външна реклама, включително рекламодателите, комуникационните агенции и др.

Related Articles

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ