25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Кв. „Стадиона“ в Асеновград вече има своя „Ротари парк“

Новият квартал „Стадиона“ в Асеновград вече има и първата си детска площадка и парково пространство около нея. Този кът за отдих и забавления на малки и големи стана факт, благодарение на общите усилия на граждани, бизнес и община и по инициатива на асеновградската организация на „Ротари клуб“, информират от администрацията в града.

Децата от квартала могат вече да се радват на нови пързалка, люлка, въртележка, а техните родители – да ги наблюдават от пейките на прилежащата зелена зона. Мини паркът разполага с чешма и с поливна система за растителността.

Стойността на проект е около 54 500 лв. Средствата са вложени в изграждането на алейни и тротоарни настилки, озеленяване, закупуване и монтиране на паркови елементи и детски съоръжения. 30 000 лв. са осигурени от община Асеновград. Останалите близо 24 500 лв. за събрани от дарения от фирми и граждани, включително и трудът, който е положен от хората. Пространството вече си има и име – „Ротари парк“.

Related Articles

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите...

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ