20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Издадоха преведен от немски език „Наръчник по Каменоделство / Оперативно зидарство“

Това е второ подобрено и допълнено издание на оригинала от 1912 година от Лайпциг, Германия

„Наръчник по Каменоделство / Оперативно зидарство“ е издание по повод честването на 100-годишнината на Каменоделското училище в Кунино и възраждане на занаятчийските гилдии в България.

Преводът е направен със съдействието на Зидаро-каменоделски еснаф „Възраждане“ – сдружение, което цели да опази и популяризира зидарските и каменоделските традиции.

Наръчникът показва красотата в каменните строежи, добиването, обработването и нареждането на дялани камъни: корнизи, стенни отвори, фронтони, еркери, балкони, стълбища, сводове, носещи стени и крила, както и каменни мостове.

Изданието с твърда кожена корица съдържа 296 страници увлекателен текст с образователна и практическа насоченост и 667 чертежа и 8 двойни таблици.

В навечерието на годишнината на Професионалната гимназия по каменообработване в с. Кунино там тече обновяване и модернизиране на базата.

Related Articles

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...

Участници от 8 държави на изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ в Пловдив

27-ото издание на Международното изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. Организатори...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ