24 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

Кауза: Доброволци почистват обществени чешми в различни населени места

Каузата, „Живи чешми“ на фондация „Наука за природата“ е възстановила над 50 чешми в различни части на страната, информират организаторите.

Тази година кампанията им е насочена към почистването на чешми и прилежащите зони около тях. В предстоящия уикенд акцията ще бъде във Велинград, а по-следващия – в Черноочене, община Кърджали. Почистването ще продължи в различни населени места докато метеорологичните условия позволяват.

Само в южната част на България са картографирани над 500 чешми, но идеята е да бъдат възстановени питейните съоръжения и в другите части на страната. Едновременно с почистването на коритата на чешмите доброволците почистват и района наоколо.

В България чешмите са много значими като част от българската култура и традиции. Голяма част от тях имат някаква история, коментират от фондацията.

Related Articles

Инвестират близо 16 млн. лв. за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027...

Пловдив: Паркинг на хипермаркет става автокино

Автокино фестивал с български филми гостува в Пловдив на 7 и 8 май. На паркинга на голям хипермаркет на бул. "Македония“ 97 ще бъдат...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ