15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Историческият музей във Велико Търново организира пешеходен тур с беседа за 3 март

На националния празник 3-ти март Регионалният исторически музей организира за жителите и гостите на Велико Търново безплатен пешеходен тур с беседа, посветена на 145 години от Освобождението на България. Обиколката ще е по исторически места, свързани с национално-освободителното движение, руско-турската война и възстановяването на българската държавност.

Началото ще бъде дадено в 10.00 ч. на площад „Съединение” № 1 пред музей „Възраждане и Учредително събрание“. Обиколката ще мине по маршрут: музей „Затвор“, музей „Сарафкина къша“, улица „Гурко“, паметник „Майка България“. Екскурзоводи ще са Пенка Виткова-Георгиева и Румяна Павлова.

Музейните обекти, които ще работят в празничния ден, ще са крепостта Царевец, Археологическият музей, музеите „Затвор“ и „Сарафкина къша“, църквата „Св. 40 мъченици“, Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов“, „Констанцалиева къща“ и църквата „Рождество Христово“ в Арбанаси.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ