13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Инвестиция за 50 млн. долара: Построиха река насред пустинята

В Абу Даби построиха река насред изпепеляващата пустиня. Това не е обикновена река, а част от парк за 50 млн. долара, построен между планините на Абу Даби от едната страна и пустинята от другата, пише CNN.

Разположен в град-оазис Ал Айн, само на час и половина от центъра на Абу Даби, Al Ain Adventure Park гордо претендира за титлата „най-добра дестинация в Близкия изток за рафтинг, каяк и сърф“.

Гледката е необичайна за региона, тъй като няма естествени реки, а летните температури често стигат до 49°C. В страна, където почти всичко е създадено изкуствено, включително плажове, сняг и дори дъжд, Al Ain Adventure не е изключение.

В парка може да се кара каяк и рафтинг от световна класа. Каналите с вода се простират на 1,2 км, като осигуряват предизвикателно пътуване за каякари и рафтъри от всички нива.

Al Ain Adventure Park получи международно признание като център за спортни професионалисти, които искат да усъвършенстват уменията си в различни дисциплини.

Привличайки спортисти от цял свят, включително шампиони по сърф, рафтъри и олимпийски отбори по каяк, паркът се превръща в предпочитана дестинация за тренировки.

Поддържането на воден парк насред пустинна среда поставя уникални предизвикателства, които изискват щателна поддръжка и внимателно управление.

Паркът разчита на обезсолена вода, доставяна от друго емирство в страната, Ras Al Khaimah, разположено на над 300 км.

Този процес включва превръщане на морската вода в прясна вода, която след това се третира, за да отговаря на стандартите за качество. Използват се около 12,4 млн. галона вода във всеки един момент.

Related Articles

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ