12 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Изграждат три нови скейт парка във Варна

Варна предвижда изграждане на три нови скейт парка в града. Те ще бъдат разположени в кварталите „Възраждане“, „Аспарухово“ и „Чайка“. Средства за проектиране и изграждане са заложени в проектобюджета на общината за 2023 година.

Предвидени са още пари за ремонт на залата за бадминтон, която ще се превърне в зала за спортна гимнастика в спортен комплекс „Младост“.

Администрацията на Варна е заложила още оформяне с графити на публични пространства – подлези и надлези. За целта някои от съоръженията ще бъдат предоставени на стрийт арт художници, както и на фенклубовете на „Черно море“ и „Спартак“. Задължително е одобрение на визуализацията на графитите от Програмата за естетизация на градската среда.

Related Articles

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ