17 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Изграждат пътни надлези за над 20 млн.лв. в няколко пловдивски села

Четири пътни надлеза над жп линиите ще бъдат изградени над железопътните трасета в три пловдивски села по проекта за Рехабилитация на железопътната линия Пловдив–Бургас, Фаза 2”.

От НКЖИ са пуснали обществена поръчка за 28 млн. лева без ДДС за изграждането на общо 6 пътни надлеза в два жп участъка – Скутаре-Оризово и Завой-Церковски.

Поръчката е разделена на 6 отделни позиции, като четири от тях са за надлези в Пловдивска област. Първият надлез ще е изграден в междугарието Скутаре-Маноле и ще е около 4,6 млн. лева.

Другият е в района на гара Маноле и ще струва 4,8 млн. лева. Третият е за пътна връзка над жп линиите на гара Белозем за 5 млн. лева. Почти такава е и сумата за съоръжението в междугарието Белозем – Оризово. Другите две пътни надлеза са за гара Завой и гара Церковски съответно за 3,8 млн. и 5,1 млн. лева.

ПАРАМЕТРИТЕ

По всяка обособена позиция се предвижда: изготвяне на технически проект и извършване на всички необходими дейности за издаване на разрешение за строеж, изготвяне на работен проект, както и изпълнение на строително-монтажни работи за реализиране на целите на съответния договор. Срокът, в който трябва да се извършат всички дейности е до 370 дни.

КЛАСИРАНЕТО

Оферти ще се приемат до края на февруари, като фирмите ще бъдат класирани по критерии 60% цена, 20% организация на движението без прекъсване на преминаването на влакове и 20% качество и срок на дейностите.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ