9 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Изграждат пречиствателна станция за отпадъчни води в Петрич

Управителният съвет на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) одобри поетапно финансиране за изграждането на стратегически за Петрич обект – Пречиствателна станция за отпадъчни води и довеждаща инфраструктура – захранващ водопровод, довеждащ колектор и транспортен достъп. Стойността на проекта, който изготви и подаде Община Петрич, е 18 057 051, 73 лв. с ДДС.

На заседание на УС на ПУДООС е одобрено финансиране в размер до 6 000 000 лв. като първи етап от обща стойност на проекта за изпълнение на обекта.

След като стартират дейностите по изпълнението Община Петрич подава ново заявление за последващо финансиране на оставащите дейности – това е записано в окончателното решение на ПУДООС.

Капацитетът на възловото за Петрич съоръжение е 38 890 еквиваленти жители.

Общината успя да защити и своя проект за пречиствателна станция за отпадъчни води на най-голямото село – Първомай.

По този проект се включи довършване на канализационната мрежа на селото, изграждане на пречиствателна станция, довеждащ колектор, отвеждащ колектор за заустване и водопровод.

Двата обекта са резултат на продължителна работа за отговаряне на изискванията с цел одобрение на нужното финансиране за изпълнение, резултат на сериозно извървяна процедура и преодолени не малко спънки.

Related Articles

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ