13 C
Пловдив
неделя, май 12, 2024

За първи път: Парк патрул ще контролира платеното паркиране в София

Първият автомобил за паркинг контрол в София вече е факт, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Чрез новата дигитализирана система ще може да се прави проверка за неправилно паркиране в реално време.

Новият автомобил е снабден с две камери, които при движение в столицата засичат номерата на автомобилите, които са в нарушение и се налага поставянето на скоба. При авария системата може да бъде лесно възстановена.

Проектът за дигитализация на всички услуги по паркирането от такъв мащаб и с такива възможности е пилотен за България и Балканите. В бъдеще ще може да се поставя дигитална скоба и да се връчват дигитални талони. Така автомобилите ще могат да се движат, но ще има технологии за контрол.

До края на март всички коли на „Градска мобилност“ ще бъдат оборудвани по същия начин. Дигитализацията ще продължи с пускане на нов сайт и мобилно приложение.

Related Articles

Осигурено е финансиране за обновяване на читалище „Напредък – 1869“ в Горна Оряховица

Започва провеждането на тръжни процедури за избор на изпълнители Предстои ремонт по енергийно обновяване на сградата на НЧ „ Напредък - 1869“ в Горна Оряховица.Вече...

Френски студенти изготвят проекти за рехабилитация на сгради в община Царево

Френски студенти ще изготвят безвъзмездно проекти за рехабилитация на сгради в Царево, Ахтопол, Лозенец и Синеморец. Тяхната ръководителка арх. Цвета Сурчева е преподавател по...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ