16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

За първи път: Община Свиленград внедрява иновация в ремонта на тротоари

В Свиленград бе открита реконструираната улица „Петър Берон” в кв. „Капитан Петко войвода”. По нея се осъществява тежкотоварен трафик, който се насочва към Митническото бюро и спедиторските фирми в района. Общата й дължина на отсечката е 378 м. След ремонта пътното платно е разширено с 3 м, а покритието му е усилено с три слоя асфалтобетон. Обновената улица ще поеме международния транспортен трафик на тежкотоварни камиони и ще разтовари инфраструктурата във вътрешността на квартала. Ще се улесни дейността на 15-те фирми в спедиторския сектор, както и на Митническото бюро.

Средствата, вложени в реконструкцията на улицата, са 523 890 лева. Те бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет от 5 ноември 2021 г., след като общината изготви проектирането. За това бяха отделени 16 920 лева от общинския бюджет.

Освен усиленото покритие на уличното платно друга иновация, приложена за първи път от община Свиленград, е изборът на тротоарни плочки от рециклирани отпадъци, поставени на една част от тротоарите.

„Направени са от RDF отпадък, пластмаса от депата за събиране на отпадъци, както и стъкло, което не може да се рециклира и пясък. Обработва се и се образува тази плочка. Според специалистите това е вечен материал.“, е споделил кметът арх. Карчев.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ