19 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

За последната година: Летище Пловдив отчита ръст на полетите

Летище Пловдив отчита чувствително увеличение на броя на полетите за последната една година. В момента Фондът за развитие на летището, в който членуват няколко общини от региона, преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания.

През зимния период има по пет чартърни полета на седмица – от Анталия до Пловдив и обратно. Възстановява се редовната линия Тел Авив Пловдив, която ще стартира отново на 19-ти януари. Изключителен интерес има и към чартърите от Белфаст до Пловдив. По план пристигат и много английски туристи с новата редовна авиолиния от Манчестър.

За тази зима полетите, които са свързани със зимните курорти, стават все повече в сравнение с миналия сезон, когато съществуваше единствено авиолинията от Белфаст, заяви председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов, цитиран от БНР. Капацитетът на летището е да обслужва един милион пътници годишно.

„До края на 2023 г. имаме 230 000 пътници и работим да ги увеличим“, подчерта той, като припомни, че за откриване на нови авиолинии са необходими стимули и облекчения за авиокомпаниите и съответно подкрепа от Фонда за развитие на летище Пловдив.

Related Articles

Инвестират близо 16 млн. лв. за развитие на туризма в пограничните региони на България и Северна Македония

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва приемът на пълни проектни предложения по Териториалната стратегия на Програма ИНТЕРРЕГ VI-A ИПП България-Северна Македония 2021-2027...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ