23 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

Заради новия затвор: Ремонтират ВиК мрежата в дупнишкото с. Самораново

Обществена поръчка за изготвяне на работен проект за цялостна реконструкция и ремонт на ВиК мрежата в с. Самораново обяви Община Дупница. В селото се прави нов модерен затвор за 400 лишени от свобода мъже, а местните хора прекратиха протестите си срещу изграждането му, след като правосъдното министерство даде гаранции, че проблемът с питейната вода за селото ще бъде разрешен.

И предишният правосъден министър Крум Зарков, и настоящият – Атанас Славов, са дали дума на жителите на Самораново, че ще съдействат пред МРРБ да бъде направена цялостна реконструкция и ремонт на ВиК мрежата, след като на територията на селото се изгражда такъв голям комплекс, за който също трябва да бъде осигурена вода.

По груби пресмятания ще са необходими 5-6 млн. лева, които засега не са осигурени. Двамата министри на няколко пъти посетиха обекта. Започнала е обаче процедурата по изработване на работен проект, за което Общината е заложила по бюджета 100 000 лева.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ