21 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Обновяват улици и тротоари в Кюстендил

Започват масирани ремонти на улици и тротоари в Кюстендил, обяви пред БНР кметът на града Петър Паунов. Въвежда се и платено паркиране при спортния комплекс „Осогово“.

С ремонтите ще се решат отлагани проблеми по организацията на движението, паркирането и придвижването на пешеходци – особено при училища и учебни заведения в града, уточни градоначалникът. „Пред целия стадион, от входа за централната трибуна до края на „Цар Освободител“ до улица „Свети Мина“, пред самата сладкарница ще бъдат положени изцяло плочи нова настилка. Ще се разкърти досегашния грозен бетон и ще се положи асфалт, ще бъдат разчертани паркоместата, ще се осигури достъпна градска среда, така че да е удобно за преминаващите и за хилядите, които посещават самия комплекс.

Другият тротоар, по който ще се работи, е продължението от улица „Осогово“ посока гимназията, покрай казармите. Там има проблемни участъци, които затрудняват придвижването на учениците от ПМГ и началното училище. Там също е предвидено да се постави нова настилка.Ще се ремонтират и двете страни на „Колушко дере“- участъците между „Цар Освободител“ и реката. След протестни подписки и напрежение сред живущите в кв. „Колушко дере“ няма да се позволява паркиране, а тези, които желаят могат да си закупят паркомясто срещу 600 лева на година, каза още Петър Паунов.

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ