16 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

До 4 декември се приемат оферти за надзор при ремонта на част от пътя Пловдив – Първенец

До 4 декември т. г. се приемат оферти в обществената поръчка за строителен надзор при изграждането на нов мост над р. Черкезица в село Поповица и при ремонта на 4,8 км от път III-862 Пловдив – Първенец в област Пловдив. Обществената поръчка е в две обособени позиции и е с обща прогнозна стойност 258 300 лв. без ДДС, която не е пределна.

Първата обособена позиция е за избора на строителен надзор при изграждането на нов мост над р. Черкезица на път III-804 Поповица – Асеновград в село Поповица. Трасето е основна връзка между населените места и е най-краткият път от Асеновград до АМ „Тракия“ в посока Източна България. Асфалтовата настилка е в лошо състояние с коловози, мрежовидни пукнати, частични разрушения, единични хлътвания и слягания. Индикативната стойност на поръчката за надзор е 50 300 лв. без ДДС.

Втората обособена позиция е за строителен надзор при ремонта на 4,8 км от път III-862 Пловдив – Първенец /от км 0 до км 4+820/. Участъкът, който ще бъде обновен, започва от Околовръстния път на Пловдив, преминава през село Първенец и завършва след изхода на селото в посока Лилково. Отсечката не е ремонтирана повече от 30 години. Индикативната стойност е 208 000 лв. без ДДС.

Изпълнението на поръчката за строителен надзор е в два етапа. Първият е изготвянето на комплексен доклад за оценка на съответствието с основните изисквания към строежите и технически контрол по част „Конструктивна“ на предоставения технически проект. Срокът за изготвяне на доклада е 15 календарни дни за всяка от обособените позиции. Вторият етап е упражняване на строителен надзор по време на строителството, като срокът за изпълнението му е 360 календарни дни за всяка от обособените позиции.

В момента Агенция „Пътна инфраструктура“ провежда и тръжна процедура за избор на изпълнител на строителството на новия мост над река Черкезица в село Поповица. Избраният изпълнител е необходимо да представи технология за премахване на съществуващия мост и да изготви технически проект за ново съоръжение. Кандидатите могат да подават оферти до 21 ноември т. г.

През юни т. г. е подписан договор за проектиране и строителство /инженеринг/ при основния ремонт на 4,8 км от пътя Пловдив – Първенец с избрания изпълнител след проведена тръжна процедура по ЗОП. Дейностите са възложени на „ПЪРВЕНЕЦ 2023“ ДЗЗД, с участници „ПСТ Груп“ ЕАД, „МАТЕКС ЪП“ ЕАД и „Строй Инвест Груп 2“ ЕООД. Стойността на договора е 5 789 600 лв. без ДДС и средствата са от бюджета на АПИ.

Related Articles

Изграждат BUS лента и велоалея по бул. „Патриарх Евтимий“

Предстоят редица подобрения в движението по ключови булеварди в центъра, които да дадат алтернатива на всички участници в движението, без да се затруднява движението...

64 проекта са одобрени по „Красива България”

С Решение на Управителния съвет на Проект „Красива България” са одобрени за финансиране и реализация през настоящата година 64 проекта. Те са на обща...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ