22 C
Пловдив
неделя, април 28, 2024

До края на март: Започва строителството на магистрала „Хемус“

До края на месец март месец започва строителството на магистрала „Хемус“, съобщи регионалният министър Андрей Цеков пред БТВ. За да се отпуши строителството по аутобана, първо трябваше да се решат правни казуси. Цеков уточни, че са сключени споразумения с всички изпълнители на „Хемус“ и те ще поемат пълна гаранционна отговорност към държавата за качеството на изпълняваните дейности. Това ще бъде в рамките на гаранционни договори, които са за 7 години.

Като голям успех в работата си като регионален министър Цеков определи вдигнатото от Европейската комисия 5-годишно негласно ембарго върху реализацията на източното трасе на магистрала „Струма“. За довършването на аутобана предстои допълнителна работа по изграждане на дублиращо трасе и трафикът да се изнесе от Кресненското дефиле.

„Най доброто решение е да бъде изградено трасето по източния склон. Но трябва да се разработи идеен проект, да се прецени дали отговаря на екологичните изисквания и тогава да се пристъпи към реализация“, смята министър Цеков.

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ