9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Добрич кандидатства с проекти за модернизация на 3 детски градини и 2 училища

Община Добрич ще кандидатства с проекти за модернизиране и мерки за енергийна ефективност на 3 детски градини и 2 училища по Механизма за възстановяване и устойчивост.

Основната цел е да се създадат условия за равен достъп до образование като се увеличи дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и се създадат по-добри, съвременни условия за обучение и грижи за децата в предучилищна възраст, включително и деца от уязвими групи.

Очаква се след реализирането на проектите изцяло да бъдат обновени сградите на трите детски градини, които ще осигурят по-добри жизнени условия, топлинен комфорт и по-високо качество на образователната среда. Ще бъде постигнато и по-високо ниво на енергийната ефективност на сградите и ще се намалят разходите за енергия.

В училищата ще бъде извършен основен ремонт, пристрояване, надстрояване на училищната образователна среда за придобиване на цялостен обновен облик на образователните обекти. Ще бъде подменено и обзавеждането на помещенията.

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ