12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Близо 300 000 бутилки за рециклиране предадоха габровци през 2022г.

През 2022 г. габровци са предали 299 053 пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета, чрез вендинг системата за обратно приемане, отчита информативната платформа за благоустрояване и озеленяване на Община Габрово.

С изключителен ентусиазъм и отговорно отношение към природата гражданите продължават каузата да разделят отпадъците си и да ги предават чрез вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета.

Системата включва два вендинг автомата, намиращи се в спортна зала „Орловец“ и спортен комплекс „Христо Ботев“. След всяко предаване на опаковки, устройствата издават талон, с който потребителите събират точки, а точките се превръщат в награди. В списъка с поощрения има предметни награди, ваучери за спортни бази и културни институции, както и превозни документи за градския транспорт.

Поради огромния интерес някои от наградите вече са изчерпани, но списъкът им се актуализира всеки месец с нови. В резултат на обявената от Община Габрово покана за партньорство, към инициативата до този момент се присъединиха 10 партньора от местния бизнес и институции.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ