17 C
Пловдив
сряда, май 8, 2024

Готов е първият квартален етажен паркинг в столичния район „Надежда“

Първият квартален етажен паркинг в София е готов и вече има удостоверение за ползване. Той се намира се в район „Надежда“. Съоръжението е на 4 етажа, разполага с 310 паркоместа, над 40 зарядни станции за електромобили и е с достъпна среда. Паркингът е с видеонаблюдение и с малка градина, която ще може да се ползва от живущите в квартала през деня.

Проектът е подготвен и изпълнен от Общинското дружество „Софийски имоти“ със средства от Дружеството и с нисколихвен заем по финансов инструмент на Министерството на регионалното развитие.

Съоръжението ще може да се ползва за почасово паркиране, както и с абонамент за по-дълъг период от време.

„Интересът към паркинга е голям, ежедневно получаваме запитвания и заявки, имаме вече и сключени договори с клиенти“ – посочи директорът на Общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД Димитър Шивачев. Според него наличието на места за зареждане на електромобили ще стимулира хората да си закупят от този вид по-екологични превозни средства. Дружеството разглежда и възможността за разполагане на фотоволтаици на покрива, след което ще разшири броя на местата за зареждане на електрически автомобили.

Related Articles

В Брестовица започна изграждането на 8-километровия водопровод

Започна обновяването на ВиК мрежата на село Брестовица, чиято вода от 4 години е негодна за пиене заради съдържание на манган. На церемонията по...

Осигурено е финансиране за обновяване на читалище „Напредък – 1869“ в Горна Оряховица

Започва провеждането на тръжни процедури за избор на изпълнители Предстои ремонт по енергийно обновяване на сградата на НЧ „ Напредък - 1869“ в Горна Оряховица.Вече...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ