22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

В Равно поле пестят енергия със собствена соларна централа в кметството

Кметството на село Равно поле община Елин Пелин изгради и пусна в експлоатация соларна централа за собствено потребление. Целта е да покрива енергийните им нужди, а проектът е част от стратегията на общината за подобряване на енергийната ефективност на територията на страната.

“Една от добрите практики в Европа е да се инсталират соларни централи на покривните площи на обектите на общинските сгради. Изградихме соларна централа като дарение на община Елин Пелин и насърчаваме и другите общини да вземат пример за тази добра практика, за да се постигне устойчивост по отношение на задоволяването на енергийните нужди”, коментира д-р инж. Веселин Тодоров, председател на сдружение “Соларна Академия България”.

Слънчевата енергия може да помогне на кметствата да спестят средства от сметките си за ток, като произвеждат енергия от възобновяем източник. Така не се произвеждат вредни емисии и кметствата могат да намалят въглеродния си отпечатък .

Related Articles

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ