21 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

В нощта срещу изборите местим стрелките на часовника

В нощта на събота 28 срещу неделя 29 октомври 2023 г. преминаваме към зимното часово време. В 4 часа връщаме стрелките на часовниците с 1 час назад. Улеснението е, че смартфони и компютри ще се погрижат за тази актуализация автоматично.

Добра новина е и, че на практика през последния уикенд на октомври и точно преди деня на вота ще спим с един час повече! Следващата смяна на времето ще бъде в края на март догодина.

През 2019 г. членовете на Европейския съюз гласуваха премахване на смяната на времето във всички държави от ЕС. Оттогава насам редовно ни се съобщава, че всяка смяна на лятното или зимното часово време може да бъде последна. Но до момента продължаваме да местим стрелките на часовника.

Related Articles

Обсъдиха разширяването на Столичния околовръстен път от бул. България“ до АМ „Струма“

Необходимите действия във връзка с разширяването на Столичния околовръстен път между бул. „България“ и автомагистрала „Струма“ обсъдиха на среща министърът на регионалното развитие и...

АПИ с 16 концепции за интегрирано градско развитие

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 16 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият бюджет на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ