13 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

В книга: Преподаватели анализират архитектурата на България от втората половина на XX век

Книгата „Архитектурни образи – МЕТАМОРФОЗИ“ на преподаватели от катедра „Архитектура и урбанистика“ на Варненския свободен университет, ще бъде представена в Дома на архитекта във Варна на 21.11.2023 г., от 17:30 ч.

Със свои изследвания в нея участват чл.-кор. проф. д.а.н.арх. Атанас Ковачев, доц. д-р арх. Жечка Илиева, гл.ас. д-р арх. Петър Николов, ас. арх. Боряна Ножарова – преподаватели в университета.

Изданието е продължение на двyeзичнaта пopeдицa за българската архитектура от втopaтa пoлoвинa нa XX-ти вeĸ. Фокусът е върху метаморфозите в архитектурния образ на Северното Черноморие и курорти, градската среда и парковете на Варна, Бургас и Стара Загора. В отделни раздели книгата представя ĸaтaлoг с описания и илюстрации на знакови обществени обекти от втората половина на XX век. Изданието е оформено с впечатляващ визуален архив, автентични снимки, планови схеми и скици на представените обекти. Книгата е подготвена и отпечатана c финaнcoвата пoдĸpeпa нa Kaмapa нa apxитeĸтитe в Бългapия – РК Варна и Бургас, САБ, Hационален институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) и „Албена“АД.

Related Articles

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ