13 C
Пловдив
вторник, май 7, 2024

Велосипеди под наем за придвижване в Силистра

Жителите и гостите на Силистра вече могат да наемат конвенционални и електрически велосипеди, закупени по проект „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра“.

Желаещите трябва да получат специална карта от новото гише „Вело-Силистра“ в общинския информационен център. Изискват се лични данни и депозит в размер на 10 лева. При връщане на картата и отчетен в системата върнат велосипед, депозитът се възстановява. Всяка велостанция разполага с електрическо информационно табло, което дава подробни видео инструкции за отключване и заключване на велосипедите.

От община Силистра отправят призив към желаещите да бъдат отговорни и съвестни при използването на велосипедите и да спазват правилата за движение по пътищата. Забранява се движението по непригодни за движение пътища, поляни, градини и др., както и напускането на границите на град Силистра.

Проектът „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра“ започна през април 2018 година. Общата европейска финансова помощ е 7 896 727,80 евро, като средствата за община Силистра са 3 062 136 евро. Закупени са 60 велосипеда, от които 30 са електрически. За тях е предвидена станция за зареждане. Построен е соларен паркинг с две места за зареждане на електромобили. Със средства по проекта беше ремонтиран 500-метров участък от централна улица в града.

Related Articles

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...

1000 нови паркоместа ще има на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище София, който ще осигури 1000 нови паркоместа, съобщи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ