18 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

АПИ с ново ръководство

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, за председател на Управителния съвет на АПИ е назначен инж. Ясен Йорданов. Членове на УС на АПИ стават инж. Десислава Паунова и инж. Калоян Киров.

С влизането на утвърдени професионалисти в ръководството на АПИ се разчита на силно експертно начало, което ще следи за прозрачно разходване на значителния държавен ресурс за поддръжка на пътната инфраструктура и възлагане на обществени поръчки с голям обществен интерес, заявиха от МРРБ.

Предвид публичния интерес към стартиралите по време на служебното правителство обществени поръчки за поддръжка на републиканската пътна инфраструктура за близо 4 млрд. лв. за следващите 4 г., настоящото ръководство на регионалното министерство следва да довърши стартиралите процедури и да понесе политическата отговорност за крайните решения. Това наложи след встъпване в длъжност на кабинета „Денков“ да се вземат временни мерки и да се предприемат превантивни действия с цел защита на обществения интерес до встъпване в длъжност на новите членове на Управителния съвет на АПИ.

Инж. Ясен Йорданов заяви, че дава кредит на доверие на служителите в Агенцията и ще цени експертността им.

Related Articles

Готови са проектните задания за ремонт на два горнооряховски парка

След получени предложения от граждани вече са готови заданията за проектиране, във връзка с предстоящия ремонт на парковете „Христо Ботев“ и „Николай Панайотов“ в...

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ