16 C
Пловдив
събота, май 18, 2024

Академията по урбанизъм в Лондон избра „Европейски град на годината“

Холандският Амерсфорт спечели сърцата на журито

Академията по урбанизъм в Лондон обяви победителите в селекцията „Европейски град на годината“. Холандският град Амерсфорт спечели отличието за 2023-та година заради начина, по който се управлява, както и заради характеристиките за градско развитие и доброто ниво на устойчивост. Журито е посетила града, за да провери възможностите и перспективите за живот в населеното място и да ги оцени.

Амерсфорт е разположен на 50 км от туристическият център Амстердам. Градчето с малко над 160 000 жители има доста от характеристиките на притегателния за туристите град – канали, разходки с лодка и исторически места. Това, което липсва, са тълпите от туристи, което дава по-добър стандарт на живот на местните хора.

Любопитното е, че 15-ият по големина град в Холандия няма нито футболен клуб, нито университет. Такива институции често стават емблеми и са знакови за градовете. Вместо това Амерсфорт предлага приобщаваща, привлекателна и добра среда за живот и бизнес.

Related Articles

Студентски ландшафтен конкурс за проекти за къмпинг до Вършец

Конкурсът за студентски проекти за изграждане на къмпинг стартира през януари с покана за търсене на терен. Комисията от Лесотехнически университет и Camping.BG разгледа...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ