8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Ямбол: Понижават нивото на р.Тунджа заради строеж

Заради ремонта на Младежки дом „Георги Братанов“ в Ямбол нивото в бетонираното корито на река Тунджа ще бъде понижено, информират от администрацията в града.

Строителните дейности на обекта налагат нивото на водата да се намали от 50 до 80 сантиметра, за да бъде монтирано скеле, нужно за строителните работи. Нивото на водата ще остане по-ниско до момента, в който изпълнителят напредне със строителните дейности. Община Ямбол отбелязва, че понижението на нивото на водата няма да доведе до опасност за флората и фауната в речното корито.

Припомняме, че преди десет дни се проведе официална церемония „Първа копка“ за започване на строително-монтажните дейности по проект „Ремонт и модернизация на Младежки културен център“. Срокът за изпълнение е до 21 декември 2023 година.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

С научен форум отбелязват Международния ден за опазване на недвижимото културното наследство

Национална научна конференция под наслов „Културното наследство на Тутракан и неговото място в добруджанската история“ ще се проведе на 18 и 19 април в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ