21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Ямбол: Понижават нивото на р.Тунджа заради строеж

Заради ремонта на Младежки дом „Георги Братанов“ в Ямбол нивото в бетонираното корито на река Тунджа ще бъде понижено, информират от администрацията в града.

Строителните дейности на обекта налагат нивото на водата да се намали от 50 до 80 сантиметра, за да бъде монтирано скеле, нужно за строителните работи. Нивото на водата ще остане по-ниско до момента, в който изпълнителят напредне със строителните дейности. Община Ямбол отбелязва, че понижението на нивото на водата няма да доведе до опасност за флората и фауната в речното корито.

Припомняме, че преди десет дни се проведе официална церемония „Първа копка“ за започване на строително-монтажните дейности по проект „Ремонт и модернизация на Младежки културен център“. Срокът за изпълнение е до 21 декември 2023 година.

Related Articles

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ