16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Ямбол: Започна полагане на нова пътна маркировка

Започна поетапното полагане на нова пътна маркировка по уличната градска мрежа на Ямбол. Обновяват се пешеходни пътеки и хоризонтална маркировка на различни места. Полагането на нова пътна маркировка ще обхване целия град, информират от администрацията.

С приоритет се работи в районите около училищата и детските градини, както и на местата с най-интензивен трафик на коли и пешеходци.

По график в близко време ще бъдат маркирани и второстепенните улици, както и участъци с нарушена поради аварии на ВиК мрежата маркировка.

Маркировъчната боя, която се използва, е студен пластик с висока светлоотразителност и трайност при мокро време и неблагоприятни климатични условия.

Дейностите са част от ежегодното реновиране на пътната маркировка в града. От Община Ямбол призовават шофьорите да преминават с повишено внимание в участъците, където се работи.

Related Articles

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ