14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Ямбол: Започна полагане на нова пътна маркировка

Започна поетапното полагане на нова пътна маркировка по уличната градска мрежа на Ямбол. Обновяват се пешеходни пътеки и хоризонтална маркировка на различни места. Полагането на нова пътна маркировка ще обхване целия град, информират от администрацията.

С приоритет се работи в районите около училищата и детските градини, както и на местата с най-интензивен трафик на коли и пешеходци.

По график в близко време ще бъдат маркирани и второстепенните улици, както и участъци с нарушена поради аварии на ВиК мрежата маркировка.

Маркировъчната боя, която се използва, е студен пластик с висока светлоотразителност и трайност при мокро време и неблагоприятни климатични условия.

Дейностите са част от ежегодното реновиране на пътната маркировка в града. От Община Ямбол призовават шофьорите да преминават с повишено внимание в участъците, където се работи.

Related Articles

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ