34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Ямбол: Започна полагане на нова пътна маркировка

Започна поетапното полагане на нова пътна маркировка по уличната градска мрежа на Ямбол. Обновяват се пешеходни пътеки и хоризонтална маркировка на различни места. Полагането на нова пътна маркировка ще обхване целия град, информират от администрацията.

С приоритет се работи в районите около училищата и детските градини, както и на местата с най-интензивен трафик на коли и пешеходци.

По график в близко време ще бъдат маркирани и второстепенните улици, както и участъци с нарушена поради аварии на ВиК мрежата маркировка.

Маркировъчната боя, която се използва, е студен пластик с висока светлоотразителност и трайност при мокро време и неблагоприятни климатични условия.

Дейностите са част от ежегодното реновиране на пътната маркировка в града. От Община Ямбол призовават шофьорите да преминават с повишено внимание в участъците, където се работи.

Related Articles

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ