13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Форум: „Градска среда. Проектиране и трансформация в отговор на климатичните промени“

„Градска среда. Проектиране и трансформация в отговор на климатичните промени“ е темата на хибридния форум, който ще се проведе на 19 март от 9.30 до 15.30 часа. Той се организира от BAU Academy в партньорство с Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Целта на събитието е да се дискутират и представят иновативни архитектурни и технологични подходи при планирането и благоустройството на градската среда, които допринасят за обезопасяване при бедствия и аварии и редуциране на риска от настъпващи такива.

Представители на местните власти и общините ще имат възможност да споделят програми и намерения за развитие на региона и да се запознаят с технологични компании и решения, които да бъдат интегрирани и реализирани и практически примери case studies на водещи проектантски, архитектурни и урбанистични бюра.

Акценти и насоки за подготовка на лекциите:

*Устойчив дизайн: Подготовка на градската среда за предизвикателства, свързани с изменението на климата като: засушаване, покачване на морското равнище, екстремни метеорологични явления, земетресения и други рискове за околната среда.

*Биофилен дизайн: Интегриране на зелени площи и устойчиви характеристики в градското планиране. Използване на екологични материали и енергийно ефективни технологии.

*Здравословни градове: Насърчаване реализирането на проекти и използването на технологии, които подобряват качеството на живот на гражданите.

Related Articles

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...

С близо 2 млрд. лв. финансират приоритетни общински проекти

723 споразумения за 1,942 млрд. лв. със 191 общини са подписани от 13 февруари до днес от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ