5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Фестивал на културното наследство организират във Враца

Фестивалът “Врата към Враца” ще се проведе от 14 до 16 октомври, информират от администрацията в града. Той поставя фокус върху културното наследство на Враца и Балканите като цяло, както и възможностите за неговата реставрация, консервация и социализация. Програмата включва множество събития – изложби, работилници, представяния, и инсталации за всяка възраст. Те ще представят нашето споделено минало с поглед към бъдещето.

В рамките на три дни в първото издание на феста участници и гости ще имат възможност да се впуснете в десетки приключения около знаковата ул. “Търговска” в центъра на града.

Провеждането на фестивала е с финансова помощ от Сдружение „Обществен дарителски фонд за Враца“ и фондация „Америка за България“, с подкрепата на Община Враца и партньори от САБ и НИНКН.

Вижте програмата в събитието тук.

Related Articles

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ