34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Фестивал на културното наследство организират във Враца

Фестивалът “Врата към Враца” ще се проведе от 14 до 16 октомври, информират от администрацията в града. Той поставя фокус върху културното наследство на Враца и Балканите като цяло, както и възможностите за неговата реставрация, консервация и социализация. Програмата включва множество събития – изложби, работилници, представяния, и инсталации за всяка възраст. Те ще представят нашето споделено минало с поглед към бъдещето.

В рамките на три дни в първото издание на феста участници и гости ще имат възможност да се впуснете в десетки приключения около знаковата ул. “Търговска” в центъра на града.

Провеждането на фестивала е с финансова помощ от Сдружение „Обществен дарителски фонд за Враца“ и фондация „Америка за България“, с подкрепата на Община Враца и партньори от САБ и НИНКН.

Вижте програмата в събитието тук.

Related Articles

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ