21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Ученици от цялата страна в надпревара за приза „Най-добър млад строител“

Домакин бе бургаската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“

Над 80 ученици, участници от общо 17 отбора от страната мериха сили в надпреварата „Най-добър млад строител“. Победителите в регионалните кръгове на състезанието, което се организира от Министерството на образованието и науката, се събраха за финал в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ в Бургас.

Те се състезават в дисциплините „Геодезия“, „Сухо строителство“, „Облицовки и настилки“, „Зидария“, „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“. Вторият етап на надпреварата са практическите състезания, в които учениците трябва да демонстрират своите реални умения.

Ученическото състезанието „Най-добър млад строител“ беше открито с тържествена програма пред Експозиционен център „Флора Бургас“. Официални гости на проявата бяха кметът на Бургас Димитър Николов и главният архитект на Общината Тихомир Райчев. Сред гостите присъстваха още представители на фирми от училищното настоятелство и от Камарата на строителите.

Снимки: Община Бургас

Related Articles

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ