24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Ученици от цялата страна в надпревара за приза „Най-добър млад строител“

Домакин бе бургаската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“

Над 80 ученици, участници от общо 17 отбора от страната мериха сили в надпреварата „Най-добър млад строител“. Победителите в регионалните кръгове на състезанието, което се организира от Министерството на образованието и науката, се събраха за финал в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ в Бургас.

Те се състезават в дисциплините „Геодезия“, „Сухо строителство“, „Облицовки и настилки“, „Зидария“, „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“. Вторият етап на надпреварата са практическите състезания, в които учениците трябва да демонстрират своите реални умения.

Ученическото състезанието „Най-добър млад строител“ беше открито с тържествена програма пред Експозиционен център „Флора Бургас“. Официални гости на проявата бяха кметът на Бургас Димитър Николов и главният архитект на Общината Тихомир Райчев. Сред гостите присъстваха още представители на фирми от училищното настоятелство и от Камарата на строителите.

Снимки: Община Бургас

Related Articles

Уличното осветление в Стара Загора ще харчи с 30% по-малко еленергия

Община Стара Загора бе одобрена по процедурата „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ с проект в размер на 1 млн. и 960...

Бузлуджа е в топ 10 на най-популярните изоставени места в света

Паметникът на Бузлуджа е едно от най-често сниманите и споделяни в Инстаграм изоставени места в света, сочи класация на компанията Alan Boswell Group, която...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ