4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Ученици изписаха глаголицата на пано от 1 декар

Глаголицата, създадена от Константин-Кирил Философ, беше изографисана на централния площад “Велбъжд” в Кюстендил.То е изработено от ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, което отбеляза своята 203-а годишнина. Цветното пано е с размер от 1 декар и е изпълнено от пластмасови капачки.

Ръководител на проекта е художникът и педагог Евгени Серафимов, а в направата на композицията участват възпитаниците на най-старото кюстендилско училище. 900 ученици изработват 30-те букви, като всеки клас прави по една буква от общата азбука.

“Това, че си най-старото училище, те задължава да бъдеш и най-модерното”, коментира преподавателят.

За изработването на паното са събрани 200 чувала пластмасови капачки от бутилки, които са били разделени по цветове, разказаха организаторите. Събраните тонове капачки след развалянето на паното ще бъдат предадени благотворително за купуването на детска линейка.

Related Articles

Жителите на Банско решават кои да са приоритетите за развитие на града

Кметът на Банско Стойчо Баненски инициира онлайн анкета, в която жителите на общината да посочат кои са техните приоритети за развитието на града и...

ВАС реши: Двуседалковият лифт „Драгалевци“ на Витоша да бъде ремонтиран

След две съдебни инстанции усилията на Столична община за възстановяване на кабинковите и въжени линии на територията на Природен парк „Витоша“ се увенчава с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ