24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

УНСС започна изграждането на фотоволтаичен парк

Инвестицията е в размер на над 2 млн. лв

УНСС става първият български университет с фотоволтаичен парк. С церемония „Първа копка“ стартираха дейностите за изграждането на съоръжението. Реализацията на проекта е на два етапа и е в размер на над 2 млн. лв.

През първия етап ще бъде проектирана и изградена покривна фотоволтаична инсталация и такава на паркинг за производство на ел. енергия. В следващия етап ще се извършва мониторинг на постигнатите резултати, поддръжка и изплащане на инвестицията за сметка на постигнатото производство на електроенергия.

На тържественото откриване на работата по проекта беше представена и визуализацията му. Така УНСС дава и своя принос в изпълнението на Целите за устойчивото развитие на ООН. (Sustainable Development Goals – SDGs).

Строителните дейности по фотоволтаична инсталация ще бъдат изпълнени от „Прострийм груп“, а строителният надзор ще се осъществява от „Бюро Веритас България“.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ