16 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

УНСС започна изграждането на фотоволтаичен парк

Инвестицията е в размер на над 2 млн. лв

УНСС става първият български университет с фотоволтаичен парк. С церемония „Първа копка“ стартираха дейностите за изграждането на съоръжението. Реализацията на проекта е на два етапа и е в размер на над 2 млн. лв.

През първия етап ще бъде проектирана и изградена покривна фотоволтаична инсталация и такава на паркинг за производство на ел. енергия. В следващия етап ще се извършва мониторинг на постигнатите резултати, поддръжка и изплащане на инвестицията за сметка на постигнатото производство на електроенергия.

На тържественото откриване на работата по проекта беше представена и визуализацията му. Така УНСС дава и своя принос в изпълнението на Целите за устойчивото развитие на ООН. (Sustainable Development Goals – SDGs).

Строителните дейности по фотоволтаична инсталация ще бъдат изпълнени от „Прострийм груп“, а строителният надзор ще се осъществява от „Бюро Веритас България“.

Related Articles

Русе ще има нов парк

Проект за изграждането на нова зелена зона спечели община Русе. Той предвижда изграждането на парк в кв. „Здравец-Изток“ върху общински имот на бул. „Липник“...

13 май 2024 г – Ден на данъчна свобода!

134 дни тази година работим за държавната хазна Общо 134 дни работим за държавната хазна през 2024 г. Бюджетът за тази година залага консолидирани приходи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ