5 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

УНСС започна изграждането на фотоволтаичен парк

Инвестицията е в размер на над 2 млн. лв

УНСС става първият български университет с фотоволтаичен парк. С церемония „Първа копка“ стартираха дейностите за изграждането на съоръжението. Реализацията на проекта е на два етапа и е в размер на над 2 млн. лв.

През първия етап ще бъде проектирана и изградена покривна фотоволтаична инсталация и такава на паркинг за производство на ел. енергия. В следващия етап ще се извършва мониторинг на постигнатите резултати, поддръжка и изплащане на инвестицията за сметка на постигнатото производство на електроенергия.

На тържественото откриване на работата по проекта беше представена и визуализацията му. Така УНСС дава и своя принос в изпълнението на Целите за устойчивото развитие на ООН. (Sustainable Development Goals – SDGs).

Строителните дейности по фотоволтаична инсталация ще бъдат изпълнени от „Прострийм груп“, а строителният надзор ще се осъществява от „Бюро Веритас България“.

Related Articles

След дълго отлагане: Отварят част от пътя Мездра – Ботевград

Дългоочакваното отваряне за движение на част от трасето Мездра – Ботевград от днес вече е факт. Отсечката е част от международния път Е-79 и...

От МРРБ: Велинград получава пари за пътна инфраструктура

Община Велинград е сред първите общини, подписали споразумения с МРРБ за инвестиционно проектиране на инфраструктура. Те са за финансиране на проектирането на пътна инфраструктура....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ