24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Търсят строител на 32 км от пътя Добрич – ГКПП „Йовково“

До 26 юни се подават оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране, упражняване на авторски надзор и строителство на близо 32 км от път II-29 Добрич – ГКПП „Йовково“ /от км 52+168 до км 84+080/. Индикативната стойност на обществената поръчка е 38,4 млн. лв. без ДДС.

Второкласният път е основна пътна връзка на населените места с. Стефан Караджа, гр. Генерал Тошево, с. Кардам и Йовково с областния център Добрич. По участъка преминава и трафикът за граничния пункт „Йовково“ с Румъния. Пътят е построен през 1912 г. В периода 1965-1968 г. е ремонтиран поетапно, а преди близо 20 години отсечката е рехабилитирана.

Срокът за изпълнение на проектантските работи е 180 календарни дни и е разделен на 3 етапа. Срокът за извършване на строително-монтажните работи е 600 календарни дни.

Целта на поръчката е да бъде определен изпълнител за изработване на технически проект и извършване на строително-монтажните работи. Разработката на технически проект е първият и задължителен етап за качествени ремонтни дейности на участъка в съответствие с нормативните изисквания.

Related Articles

Бизнесът чака работници от Индия, Бангладеш и Украйна

Сектор строителство от години се задъхва за кадри Работодатели от Русе и региона се опитват да компенсират недостига на кадри, като наемат граждани от Индия,...

Археологическо лято 2024 на крепостта Ряховец край Горна Оряховица

С проучване на обект „Средновековен некропол и селище в източното подградие на Ряховец“ е сложено началото на археологическия сезон в община Горна Оряховица. Обектът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ