13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Търговската пешеходна улица и площадът в Ардино с нова визия

Ново пространствено оформление, настилки, осветление и озеленяване ще променят облика на централната улица на Ардино, информират от Общината. Финансирането на проекта е по Програмата за развитие на селските райони, а отпуснатите средства са близо 390 000 лв. Главен проектант е арх. Олег Николов, с обществена поръчка е избрана фирмата изпълнител, както и строителния надзор.

Проектът предвижда от центъра в посока ул. „Пирин“ зоната да се разделя на три алеи – една северна към пешеходния мост, средна алея към кръглото площадно пространство и една южна – към споделена улица. Площадът ще е с декоративна цветна композиция от трапецовидни бетонови елементи, ще има дървени пейки и перголи с пълзяща растителност. В средата на участъка на мястото на стария фонтан ще има нов кръгъл фонтан от мраморни плочи с диаметър 4 метра, височина на борда 30 см и вградени LED луни на дъното.

В североизточната част е решен пешеходният достъп до Пазара и моста с осигурена достъпна среда. Улична рампа от Пазара ще позволява придвижването на автомобили до паркинг с 11 места.

Снимка: Община Ардино

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ