19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

С нови пейки облагородяват района на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ в Габрово

Общинското предприятие „Благоустрояване“ в Габрово изработи и монтира десет нови пейки, които допълват облагороденото пространство в района на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Новите съоръжения се състоят от дървени и метални елементи. Материалът е добит от премахнати опасни дървета на територията на общината, където част от дървесината е била годна за употреба.

През последните години в отдел „Строителство“ към ОП „Благустрояване“ има функционираща дърводелска работилница, където се изработват различни елементи за нуждите на градската среда.

Припомняме, че през 2019 в същия общински мебелен цех бяха изработени съоръженията за игра и обучение на домашни любимци. Новите придобивки бяха разположени в специално изградения парк за свободно разхождане на животни, намиращ се на ул. „Кожарска“.

Related Articles

Избраха изпълнител за доставката на 7 електрически влака

Министерството на транспорта и съобщенията избра изпълнител за доставката на 7 двуетажни електрически влака. Те ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване...

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ