10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

С над 100 млн. лева: Разширяват Стъкларския завод в Плевен

Мащабна инвестиция в Плевен, която ще подсигури нови 150 работни места, беше одобрена от Правителството. Меморандумът за разбирателство е с „Глас Контрибюшън“ ЕАД във връзка с разширяването на Стъкларския завод „Рубин“ в града.

„Нашата цел е в Плевен да бъде създаден климат, благоприятен както за успешното развитие на бизнеса, така и за привличането на нови инвеститори. В тази връзка съм изключително удовлетворен от новината, свързана с разширяването на Стъкларския завод „Рубин“, коментира кметът д-р Валентин Христов. Ръководството на фирмата си е поставило за цел да изгради устойчив бизнес, а това наистина означава прилагане на най-модерната технология. Ние, като Община, ще подкрепим всяко бизнес начинание, което създава по-добри условия за живот и доходи на плевенчани“, допълни градоначалникът.

Съгласно проекта, в Стъкларския завод „Рубин“ в Плевен ще бъде изградена 300-тонна пещ, ще се модернизират складови площи с фокус върху иновативни продукти и процеси за повишаване на ресурсната ефективност и намаляване на въглеродните емисии. Реализацията на инвестицията, която е в размер на над 100 млн. лв., ще създаде повече от 150 нови работни места. Инвестиционната програма на фирмата, свързана с модернизиране на производството в партньорство с водещи компании в стъкларската индустрия, е в четири основни етапа. В началото на 2023 година стартира третият етап на стойност 110 млн. лв. С него производственият капацитет ще се увеличава с още 300 тона дневно. Внедрената нова технология цели да намали вредните емисии на въглероден двуокис, което е приоритет и в световен мащаб.

Related Articles

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ