23 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Реновират сградата на Община Русе

Община Русе спечели проект за енергийна ефективност на административната сграда на ул. „Котовск“ 2. Дейностите ще бъдат финансирани по Националния план за възстановяване и устойчивост, като общият размер на разходите по инвестицията е над 1 млн. лв.

Предвижда се въвеждане на енергоспестяващи мерки, като полагане на външна топлоизолация по стени, покрива и пода, смяна на дограма, мерки по осветление, изграждане на фотоволтаична централа. Очакванията са административната сграда да достигане енергиен клас „А“. Тя е строена през 80-те години на 20 век и е с обща площ от над 3 000 кв. м. Към настоящия момент в нея се помещават структури на общинската и държавната администрация.

Изпълнението на енергийните строителни мерки ще допринесе и за намаляване на разходите за енергопотребление, експлоатация и поддръжка. Ще се подобрят топлинният комфорт в средата, както и външният вид на сградата.

Дейностите се изпълняват проект за „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност в публична сграда за административно обслужване в Община Русе“ по Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“.

Related Articles

Етнографският музей в Стария Несебър с нов облик

Приключи ревитализацията на Етнографския музей в Стария Несебър. Ремонтът на вътрешните пространства е извършен по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“. Отпуснатата финансовата помощ...

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ