12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

С електрически суперяхти за $10 милиона богатите опазват околната среда

Докато големите производители все още се опитват да ни убедят, че бъдещето принадлежи на електрическите превозни средства, най-богатите представители на обществото вече са преминали към електрически яхти.

Компанията Sunreef Yachts наскоро представи второто си поколение Sunreef 80 Eco.

Това е „екологично отговорен луксозен плавателен съд, съчетаващ електрическо задвижване, жилищно пространство, надеждни ветроходни характеристики и най-новите екологични технологии в индустрията“, пише авторитетното издание BusinessInsider, цитирано от profit.bg.

Базовата цена на Sunreef 80 Eco е 9,5 млн. долара и непрекъснато се увеличава.

Първото нещо, което се забелязва в яхтата, е слънчевата батерия, която е извита и вградена в корпуса, покрива и дори в мачтата на платното. Панелите покриват над 160 кв. м. Има и вятърни генератори, които помагат за презареждането на батерията и захранват уредите и тендера, като всички те са електрически.

Снимка: sunreef-yachts-eco.com

С едно пълно зареждане на батерията яхтата може да плава до 10 часа със скорост 8-10 възела. Има дизелов генератор на борда като резервен вариант за по-дълги пътувания. Друга приятна характеристика от екологична гледна точка е липсата на шумово замърсяване. Когато двигателят работи на батерия, той е почти напълно безшумен.

Разбира се, не може да има луксозна яхта без луксозни удобства, а Sunreef е заредена с тях. Луксозната каюта е оборудвана с огромно пространство за съхранение, гардероб и душ, а интериорът е копие на стая от петзвезден хотел.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ