13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Събират подземната инфраструктура на София в един сайт

Столичната община подготвя дигитална платформа с информация за инженерната инфраструктура в София. На работна среща с Камарата на строителите в България (КСБ) главният архитект на София Здравко Здравков е обяснил, че целта е данните да бъдат визуализирани през платформа „ГИС – София“ или приложение, което ще развие електронните услуги, предоставяни от Общината.

Събирането на информацията се извършва от експлоатационните дружества като „Софийска вода“, „Електрохолд“, „Овъргаз“ и „Топлофикация“ и това ще обезпечи необходимите данни, които да бъдат визуализирани в електронната платформа.

Тя ще бъде достъпна за ползване от предприемачи, възложители и инвеститори, които имат нужда да установят каква подземна инфраструктура е налична в близост до техния имот.

Събирането на едно място и наличието на електронен достъп на тази информация е изключително полезно предвид липсата на подземен кадастър, коментираха представители на КСБ.

По думите на главния архитект на София системата няма да замести изходните данни за проектиране, но ще даде добра информация за подпомагане на инвестиционния процес. Предвижда се платформата да бъде готова до два месеца. Предстои съвместно с експлоатационните дружества Столична община да подготви нужната информация, която да бъде в обществено достъпната дигитална платформа.

Related Articles

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца. До момента е премахнато старото...

Изграждат пречиствателна станция в Свиленград

В Свиленград предстои изграждането на пречиствателна станция за питейна вода. На редовно заседание Общинският съвет гласува единодушно предложението на кмета арх. Анастас Карчев да...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ