13 C
Пловдив
неделя, април 14, 2024

Столична община набира проекти по програмата за „Интегрирано градско развитие“

Столична Община отправя Покана за подбор на проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027. Индикативният бюджет за София е 85 031 875 лева.

Основната цел на процедурата е насърчаване на интегрираното и приобщаващо социално, икономическо и екологично развитие, култура, природно наследство, устойчив туризъм и сигурност в градските райони.

Съгласно указанията за канидатстване на управляващия орган допустими бенефициенти могат да бъдат държавни органи, областни администрации, общински власти, представители на гражданското общество, представители на бизнеса, научната и академична общност, сдружения на собственици на сгради, лечебни заведения в партньорство с Министерството на здравеопазването или Столичната община, културни институти и други организации от публичния сектор.

Допустимите дейности са свързани с инфраструктурни мерки за насърчаване на икономическата активност, енергийната ефективност на жилищни и нежилищни сгради, устойчива мобилност, пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна безопасност, зелена градска инфраструктура и сигурност в обществени пространства, образователна, здравна и социална инфраструктура, жилищно настаняване, култура, спорт и туризъм.

​Проектните идеи следва да отговарят на целите, заложени в Програмата за София. Крайният срок за входиране на документите е 09.05.2024 година.

Related Articles

Конкурс: Облагородяват градската среда с графити творби

Електрохолд и Sofia Graffiti Tour организират конкурс за графити творба в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART. Той ще се проведе в София на...

До края на април ще е готов новият мост в с. Горна Кремена

Напредва строителството на новия мост в село Горна Кремена на третокласния път III-103 Мездра - Роман в област Враца. До момента е премахнато старото...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ